Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Απίστευτος Λυκούργος Τσάκωνας τερμάτισε σε 20.09 (0,8) τα 200 μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση στο Diamond League της Ρώμης

Ο Τσάκωνας με χρόνο 20.09 πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης, έγινε ο δεύτερος Ελληνας όλων των εποχών στα 200 μέτρα και ο 5ος φέτος στον κόσμο.
Την κούρσα της ζωής του έκανε  στη Ρώμη ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο 25χρονος μπορεί να πήρε τελευταία στιγμή θετική απάντηση για συμμετοχή στο 4ο Diamond League της σεζόν, όμως, αυτό καθόλου δεν τον εμπόδισε να δείξει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Ο αθλητής ήταν νικητής της κούρσας των 200 μ. με 20.09 (0,8), επίδοση που τον έφερε στην δεύτερη θέση όλων των εποχών στη χώρα στο αγώνισμα πίσω από το 19.85 του Κώστα Κεντέρη. Παράλληλα ο Τσάκωνας βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης και έγινε ο πέμπτος καλύτερος 200άρης φέτος στον κόσμο και ο πρώτος της Ευρώπης.
Ο αθλητής του Ελευθέριου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, αφού ακόμη και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κριστόφ Λεμέτρ, δεν κατάφερε να τον σταματήσει και τερμάτισε δεύτερος με 20.28, μπροστά από τον εξίσου δυνατό Βρετανό Χάρι Ανταμς (20.32).
Η εμφάνιση του Τσάκωνα ήταν αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες της καριέρας του και δείχνει πως τη φετινή χρονιά είναι σε θέση να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην απόσταση όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ακόμη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, διοργάνωση για την οποία έπιασε και τυπικά το όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: